50e RET Wandeltocht zaterdag 22 maart 2025

 

Jubileum editie! De vijftigste keer de RET Wandeltocht. Nog mooier, nog beter. Met een speciale jubileum herinnerings tegel als beloning!

De eerste tocht uit het jaarlijkse wandelprogramma van de wsv RET. En wat voor een tocht. Deze tocht vertrekt nu alweer voor de 5e keer vanuit de remise Sluisjesdijk in de Waalhaven.
Een geweldige stadswandeling, die door velen de afgelopen jaren zeer werd gewaardeerd. Voor velen is het een hoogtepunt van de wandeling om een keer via de Maastunnel onder de Maas door te wandelen! Vindt u het eng om door de voetgangerstunnel te lopen, dan kunt u ook de watertaxi nemen.
Vervolgens langs mooie delen van de Rotterdamse stad. Delfshaven, de Euromast, de Markthal. U komt er allemaal door of langs.
Om uiteindelijk via de mooie Erasmusbrug weer naar Zuid te vertrekken naar oa de SS Rotterdam.
Kortom: u moet hem gelopen hebben.

Afstanden en starttijden

 

40 km 08.00-09.00
25 km 09.00-11.00
20 km 09.00-11.00
15 km 09.00-12.00
10 km 09.00-12.00

Beloning

De speciale beloning bij deze tocht is een gebakken tegel, zoals het mozaiek wat u hierboven ziet. Eens per 5 jaar wordt er een nieuwe afbeelding gemaakt. Heeft u die al? Dan is er nog keus uit een paar oudere tegels. Leuk om te verzamelen. Een overzicht van deze tegels vindt u op deze pagina. In 2025 komt er voor het 50 jarig jubileum van deze tocht weer een speciale nieuwe tegel uit!

LET OP: er worden geen IVV stempels gebruikt!

Watertaxi

Die kunt u reserveren via watertaxirotterdam.nl Kies als beginpunt Sint Janshaven en als bestemming de Euromast. De steiger van de St Janshaven ligt 3 honderd meter van de remise af. Kosten 4,50 per persoon. Belevenis!

Bereikbaarheid OV

Buslijn 70 stopt vanaf metro stations Zuidplein of Slinge stopt bij garage Sluisjesdijk. Komt u met de trein? Dan neemt u de metro naar deze stations. Totale reistijd is dan zo’n half uur.

Parkeren

De remise RET aan de Sluisjesdijk bevindt zich op industrieterrein Waalhaven. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar langs oa de Sluisjesdijk. LET OP: in de woonwijk is het vergunning parkeren!

Ingang

Neem niet de ingang van de bussen maar ga naar de andere kant van het gebouw. Daar zie je beachflags staan bij de ingang in het hek.

Inschrijven

U kunt eenvoudig voor-inschrijven via het formulier onderaan op deze pagina. Als u tevens vooruit betaalt, dan ligt uw startbewijs klaar bij de start. Ook bij de start kunt u nog inschrijven en betalen. PIN apparatuur is aanwezig.

Weersverwachting voor zaterdag

LET OP: KLIK OP DEZE REGEL OM BELANGRIJKE REIS- EN PARKEERINFORMATIE TE LEZEN!

Gedurende de 49 jarige historie van deze tocht werden heel vaak bijzondere tegels gebakken, meestal met een onderdeel van het Rotterdamse openbaar vervoer bedrijf de RET erop. Hieronder ziet u drie voorbeelden. Dit jaar is er geen nieuwe tegel, maar de prachtige laatste versie (zie boven), en sommige eerdere jaren zijn nog beschikbaar. Het loont dus weer de moeite om voor 2 euro extra de tocht “met beloning” te lopen.

Met onderstaande email kunt u zich vooraf  inschrijven voor de RET mars op 23 maart a.s. Voor-inschrijvingen dienen uiterlijk woensdag 20 maart binnen te zijn. U kunt dit formulier voor meerdere mensen gebruiken, maar wilt u 1 formulier per afstand gebruiken? U kunt zich ook bij de start inschrijven. PIN betalen is mogelijk.

De inschrijf prijs is 6 euro per persoon met beloning, 4 euro zonder beloning. Leden van de KWBN krijgen op beide prijzen 1 euro korting (dus resp 5 of 3 euro pp).

Wilt u het inschrijfgeld bij voor-inschrijving svp direct overmaken op rekening NL57 INGB 0004 1855 14 tnv wsv RET.

Door op de knop “verzenden” te klikken wordt uw inschrijving verwerkt. Vergeet niet het antwoord op de simpele som in te vullen, zodat we weten dat het geen buitenlandse spam is 🙂 U ontvangt een automatische email bevestiging van ons. Ontvangt u die niet? Dan is de inschrijving niet correct voltooid, of de email is in uw spam box beland.

Nog vragen? Email dan naar info at wsvret.nl

Inschrijven RET mars

Afstand

Beloning

9 + 2 =

Share This