49e RET Wandeltocht zaterdag 23 maart 2024

 

De eerste tocht uit het jaarlijkse wandelprogramma van de wsv RET. En wat voor een tocht. Deze tocht vertrekt nu alweer voor de 5e keer vanuit de remise Sluisjesdijk in de Waalhaven.
Een geweldige stadswandeling, die door velen de afgelopen jaren zeer werd gewaardeerd. Voor velen is het een hoogtepunt van de wandeling om een keer via de Maastunnel onder de Maas door te wandelen! Vindt u het eng om door de voetgangerstunnel te lopen, dan kunt u ook de watertaxi nemen. 
Vervolgens langs mooie delen van de Rotterdamse stad. Delfshaven, de Euromast, de Markthal. U komt er allemaal door of langs.
Om uiteindelijk via de mooie Erasmusbrug weer naar Zuid te vertrekken naar oa de SS Rotterdam.
Kortom: u moet hem gelopen hebben.

Afstanden en starttijden

 

40 km 08.00-09.00
25 km 09.00-11.00
20 km 09.00-11.00
15 km 09.00-12.00
10 km 09.00-12.00

Beloning

De speciale beloning bij deze tocht is een gebakken tegel, zoals het mozaiek wat u hierboven ziet. Eens per 5 jaar wordt er een nieuwe afbeelding gemaakt. Heeft u die al? Dan is er nog keus uit een paar oudere tegels. Leuk om te verzamelen. Een overzicht van deze tegels vindt u op deze pagina.

LET OP: er worden geen IVV stempels gebruikt!

Watertaxi

Die kunt u reserveren via watertaxirotterdam.nl Kies als beginpunt Sint Janshaven en als bestemming de Euromast. De steiger van de St Janshaven ligt 3 honderd meter van de remise af. Kosten 4,50 per persoon. Belevenis!

Bereikbaarheid OV

Buslijn 70 stopt vanaf metro stations Zuidplein of Slinge stopt bij garage Sluisjesdijk. Komt u met de trein? Dan neemt u de metro naar deze stations. Totale reistijd is dan zo’n half uur.

Parkeren

De remise RET aan de Sluisjesdijk bevindt zich op industrieterrein Waalhaven. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar langs oa de Sluisjesdijk. LET OP: in de woonwijk is het vergunning parkeren!

Ingang

Neem niet de ingang van de bussen maar ga naar de andere kant van het gebouw. Daar zie je beachflags staan bij de ingang in het hek.

Inschrijven

U kunt eenvoudig voor-inschrijven via het formulier onderaan op deze pagina. Als u tevens vooruit betaalt, dan ligt uw startbewijs klaar bij de start. Ook bij de start kunt u nog inschrijven en betalen. PIN apparatuur is aanwezig.

Weersverwachting voor zaterdag

Gedurende de 47 jarige historie van deze tocht werden heel vaak bijzondere tegels gebakken, meestal met een onderdeel van het Rotterdamse openbaar vervoer bedrijf de RET erop. Hieronder ziet u drie voorbeelden. Dit jaar is er geen nieuwe tegel, maar de prachtige laatste versie (zie boven), en sommige eerdere jaren zijn nog beschikbaar. Het loont dus weer de moeite om voor 2 euro extra de tocht “met beloning” te lopen.

RET Remise Sluisjesdijk

Sluisjesdijk 8A
3087 AH Rotterdam

Met onderstaande email kunt u zichvooraf  inschrijven voor de RET mars op 26 maart a.s. Inschrijvingen dienen uiterlijk donderdag 24 maart binnen te zijn. U kunt dit formulier voor meerdere mensen gebruiken, maar wilt u 1 formulier per afstand gebruiken? U kunt zich ook bij de start inschrijven. PIN betalen is mogelijk.

De inschrijf prijs is 6 euro per persoon met beloning, 4 euro zonder beloning. Leden van de KWBN krijgen op beide prijzen 1 euro korting (dus resp 5 of 3 euro pp).

Wilt u het inschrijfgeld bij voor-inschrijving svp direct overmaken op rekening NL57 INGB 0004 1855 14 tnv wsv RET.

Door op de knop “verzenden” te klikken wordt uw inschrijving verwerkt. Vergeet niet het antwoord op de simpele som in te vullen, zodat we weten dat het geen buitenlandse spam is 🙂

LET OP: alleen een email versturen als u ook gebruik maakt van voorafgaande betaling. Voor inschrijven bij de start is geen aanmelding noodzakelijk.

Heeft u ingeschreven, maar bent u toch verhinderd, of wilt u de tocht liever op een later moment lopen? Dan krijgt u op zondag 27 maart alsnog de route naar keuze toegestuurd (dus PDF en we proberen ook GPX).

Nog vragen? Email dan naar info at wsvret.nl

Inschrijven:

Afstand

Beloning

13 + 1 =

Share This